Hűtőházbővités villamos energiaellátásának tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Tamás
Villamos Energetika Tanszék

Feladatom egy hűtőház bővítéséhez megtervezni az épület villamosenergia ellátását és a világítást, kiegészítve a szükséges részek szükségellátásával és szünetmentes ellátásával.

Elsőként a meglévő épületet és a tervezett épületrészt mutatom be, az épület szerkezetét, a földszintre és az emeletre tervezett helyiségeket, majd kitérek a tervezés során felhasznált anyagokra és fogalmakra, úgymint a kábelek és biztosítóberendezések, a szünetmentes- és szükségellátás, a fázisjavítás és a villámvédelem.

Ezután megtervezem a hűtőház meglévő elosztórendszerének szükséges átalakítását. Bemutatom az új elosztók elhelyezkedését és kialakítását, a fővezeték rendszer nyomvonalát és az ehhez szükséges új kábeltálca rendszer kialakítást. A következő lépés a megrendelő kérésének eleget téve a világítás, az érőátviteli rendszer és a gépészet számára szükséges elektromos hálózat kialakítása a szükségellátás figyelembevételével. Végül az épület érintésvédelmi és villámvédelmi rendszerét vizsgálom meg az új épületrészhez szükséges földelő kiegészítését és a szükséges túlfeszültségvédelmet mutatom be.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.