IBM BPM felület fejlesztési keretrendszer megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A szakdolgozatom témája az IBM Business Process Manager termékéhez egy felület fejlesztési keretrendszer megvalósítása.

Elsőként tanulmányoztam az IBM BPM architektúráját, és a fejlesztőeszköz, a Process Designer használatát. Megismerkedtem a program lehetőségeivel és a felületek létrehozásával.

A program használata alatt összegyűjtöttem a gyakran előforduló hibákat, kellemetlenségeket, amelyek megnehezítik a fejlesztést, illetve a jól bevált és könnyen használható megoldásokat. Ebben a segítségemre volt a külső konzulensem, akinek számottevő tapasztalata van a témában.

Ezen ismeretek birtokában kidolgoztam egy fejlesztési módszertant, amely segíti a fejlesztők munkáját a felületi komponsensek logikus felépítésével, és egyszerűbben használható kódbázis létrehozásával.

Megterveztem továbbá egy felületi keretrendszert is, amely célja a felületi kód könnyebb átláthatósága, karbantarthatósága. A keretrendszer részeként kidolgoztam egy unit és integrációs tesztet is, illetve egy megoldást a kliens oldali logok szerver oldali tárolására, megjelenítésére.

A fejlesztési módszertan és keretrendszer szemléltetésére létrehoztam egy példaalkalmazást is az említett módszerekkel.

Az elkészült alkalmazást BPM fejlesztők segítségével teszteltem. Végül összegeztem az elért megoldást, és kitértem a továbbfejlesztési lehetőségekre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.