IFC kommunikációs interfész megvalósítása ArriaV FPGA-n

OData támogatás
Konzulens:
Horváth Gyula
Elektronikus Eszközök Tanszéke

Napjainkban a különböző telekommunikációs alkalmazások nagy komplexitású rendszereket igényelnek. Olyanokat, amelyek képesek egyszerre gyors műveletvégzésre és magas szintű párhuzamos működésre. Gyors műveletvégzésre képes processzor és párhuzamos működést segítő FPGA egy rendszerben történő alkalmazása ideális kombinációját adja a fentebb sorolt követelményeknek. Természetesen egy rendszer nem csupán erre a két elemre korlátozódik, hanem további aktív eszközöket, például memóriákat, különböző perifériákat is tartalmazhat. A részelemek közötti kommunikációs kapcsolat létrehozása, annak megbízhatóságának fontossága nagymértékben befolyásolja a működés sebességét. Az elemek közötti adatkapcsolat biztosításához, különböző szabványok állnak rendelkezésünkre.

Szakdolgozatomban egy ilyen több aktív eszközt tartalmazó rendszeren belül valósítok meg kommunikációs kapcsolatot egy Freescale processzor és egy Altera FPGA között, a Freescale Integrated Flash Controller interfész FPGA-oldali implementálásával.

Szakdolgozatom első felében a Freescale kommunikációs processzorokat és a bennük található memóriavezérlőket mutatom be, majd a második felében az FPGA fejlesztés lépéseit követve megterveztem, majd megvalósítottam az Integrated Flash Controller interfészt. Munkám célja volt, hogy elsajátítsam kommunikációs protokollok implementálását, aminek a segítségével a későbbiekben egy multi protokoll rendszert hozhatok létre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.