IMS SIP alapú alkalmazásszerver fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szabó Sándor
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Napjaink rohanó világában fontos szempont az emberek számára, hogy bárhol és bármikor képesek legyenek az általuk kívánt információ gyors és egyszerű elérésére. Ebben legnagyobb segítségükre a mobil technológiák vannak, amelyek széles körű, változatos és magas szintű adatelérést tesznek lehetővé, különböző hálózatok együttműködésén keresztül.

Egy ilyen technológia, amely talán az egyik legígéretesebb jövőképpel rendelkezik az IMS (IP Multimedia Subsystem). Olyan lehetőségeket nyújt felépítéséből adódóan, amelyek segítségével tökéletesen felhasználható intelligens otthonok kialakítására. Ezeken a hálózatokon keresztül megvalósulhat az egyszerű és gyors információáramlás, kényelmes, felhasználóbarát felület és irányítás jellemzi őket.

A szakdolgozatom célja egy olyan IMS-SIP alapú alkalmazásszerver elkészítése és beillesztése az előbb felvázolt koncepcióba, amelynek segítségével a felhasználók képesek egy hívásátadás burkolt és felhasználók elől rejtett módon történő lebonyolítására. Otthonaikban az alkalmazásszerver távirányítójával képesek például videóstream-ek vagy meglévő kommunikációs kapcsolatok másik eszközre történő átkapcsolására és zavartalan folytatására.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.