ISM sávban működő vezeték nélküli adatátviteli eszköz beágyazott, automatizált bevizsgálása

OData támogatás
Konzulens:
Krébesz Tamás István
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A diplomaterv feladat egy ISM sávban működő vezeték nélküli adatátviteli egység, nevezetesen egy TRF6900A beágyazott automatizált bevizsgálása, amelyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszékén rendelkezésre álló, NI PXI-5661 vektor-jelanalizátor és NI PXI-5671 vektor-jelgenerátor egységek felhasználásával LabVIEW platformon kerül megvalósításra.

A rádiós egység a PC párhuzamos kapuján keresztül vezérelhető. Így lehetővé válik a LabVIEW-ban implementált SW segítségével a TRF6900A minden paraméterének programvezérelt beállítása. Ez nélkülözhetetlen az egység blokkjainak (a két fő blokk: adó és vevő) funkcionális teszteléséhez, majd az ezen alapuló minősítéséhez és a mérési adatok visszakereshető módon történő elmentéséhez, vagyis a nyomonkövethetőség, a traceability alapvető követelményeit kielégítő automata jegyzőkönyv generáláshoz.

A TRF6900A adó- és vevőegység tesztje külön-külön blokkban kerül megvalósításra. Minden mérést egy párhuzamos kapun keresztül történő vezérlési folyamat előz meg, amellyel az adott tesztelési fázishoz megfelelő állapotba kerül a vizsgálandó adatátviteli egység. A mérési eredmények kijelzésre kerülnek közvetlenül a kezelői felületen is, de emellett kiemelt hangsúlyt kap az automatikus jegyzőkönyv generálás is. Az adatok a mérés folyamán a méréshez készített Microsoft Excel fájlba mentődnek automatikusan.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.