ISM sávú rádiós modul tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Berceli Tibor
Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék

Napjainkban a villamosmérnöki tudományok és alkalmazásaik exponenciális ütemben fejlődnek, és ezalól a telekommunikációs szektor sem kivétel. Az új távközlési rendszerek kapacitásával kapcsolatos egyre növekvő elvárások megkövetelik, hogy már a tervezés során a rendszert alkotó hardver- és szoftverkomponenseket előrelátó, vagy legalábbis rugalmasan konfigurálható módon alakítsák ki, hogy az így születő termék hosszútávon is képes legyen alkalmazkodni a folyamatosan változó felhasználói igényekhez. Az efféle tervezés széleskörű és naprakész ismereteket feltételez úgy az analóg- és digitális hardvertervezés mint a szoftvertechnológiák terén.

Szakdolgozatom elkészítésének elsődleges célja a modern távközlési rendszerek átfogó tervezéséhez szükséges ismeretek és szemléletmód elsajátítása. A célt elérendő, a kitűzött feladat két részből tevődik össze:

• A modern telekommunikációs rendszerekben használatos modulációs eljárások és rádiós architektúrák megismerése.

• Egy, a 2.4 GHz-es ISM sávban működő rádiós adó-vevő modul tervezése, elkészítése és bemérése, valamint a hozzá tartozó beágyazott- és számítógépes vezérlő (idegen szóval "host-") szoftver elkészítése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.