IT Leltár modul fejlesztése vállalatirányítási rendszerbe

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kelényi Imre
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Számítógép parkok és hálózatok felépítésére és üzemeltetésére napjainkban a vállalatok gyakran igénybe veszik egy másik cég rendszer üzemeltetési szolgáltatását. A szolgáltatás megszületéséhez az informatika gyors ütemű fejlődése vezetett, amellyel egy átlagos ember nehezen tud lépést tartani, ezért számos cég tevékenységi köre kizárólag e szolgáltatásból áll.

Az IT üzemeltetés szolgáltatás kiegészítésére született az IT Leltár ötlete. Az IT Leltár egy szoftver, ami egy üzemeltetést végző cég számára készült, az üzemeltetett cégek teljes informatikai rendszerének naprakész nyilvántartására. A nyilvántartott adatok mind az üzemeltető cég, mind pedig az üzemeltetés szolgáltatását igénybevevő cég számára elérhetőek. A leltár egy üzemeltetést végző cég összetett vállalatirányítási rendszerébe készült különálló modulként. A szakdolgozat témája az IT Leltár modul elkészítése és annak kiegészítése munkaállomás felügyeleti és egyéb funkciókkal.

A megvalósított funkciók főként a munkaállomások köré épülnek. Ilyen például a munkaállomások közti keresés lehetősége szűrők vagy kulcsszavak alapján, vagy a számítógép elavultságára figyelmeztető jelzések. Ezen felül a munkaállomások változását követő alrendszer könnyíti meg az esetleges hibák felderítését.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.