Idegenvezető kereső közösségi oldal turistáknak Java alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A diplomaterv keretében megvalósított projekt egy közkedvelt tevékenységet, az utazást próbálja közösségi keretek közé terelni. Célja egy olyan weboldal, és hozzá kapcsolódó mobil alkalmazás létrehozása, amely a világ különböző részeibe utazó turistáknak segít idegenvezető gyors megtalálásában. Az újdonság, amit a rendszer nyújt, hogy nem csak idegenvezető irodák, bármelyik regisztrált felhasználó indíthat saját idegenvezető szolgáltatást. Ezzel egy fiatalos, sokkal személyesebb működést kapunk, amely közösségformáló hatással lehet az emberekre, és nem utolsó sorban pénzkereséséi lehetőséget is biztosíthat mind az idegenvezetőknek, mind az weboldal üzemeltetőinek.

A felhasználók, akár regisztráció nélkül is tudnak túrákat keresni olyan kritériumok alapján, mint például a helyszín, vagy az idegenvezetés nyelve, a foglaláshoz viszont már szükséges egy felhasználói profil. A rendszer több nyelvre bővíthetően lett megtervezve, ezzel is elősegítve azt, hogy minél több országból érkező ember számára érthető, és használható legyen.

Minden regisztrált felhasználónak meg van a lehetősége, hogy idegenvezetőként is használja az alkalmazást. Ehhez a profil aktiválására van szükség, amely egy egyszeri díjbefizetést jelent. Ezek után regisztrálható túra, és fogadhatók a felhasználók foglalásai. Minden foglalásból az oldal üzemeltetői egy meghatározott mértékű jutalékban részesülnek. A túrát lehet értékelni, és kommenteket hozzáfűzni, így az előzetes véleményalkotásban, és a megfelelő idegenvezető megtalálásában is nagy segítség lehet.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.