Időkönyvelő webalkalmazás készítése

OData támogatás
Konzulens:
Braun Patrik János
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban minden tevékenységet szeretünk követni, legyen szó sportolásról, költéseinkről, étkezésünkről, stb. Nincs ez másképp a cégeknél sem, ők is mindent tudni akarnak a munkavállalóikról, ennek egy része törvényi kötelezettségük is (szabadságok, betegszabadságok naplózása, stb.). Ez régebben papír alapon történt, részben is még ma is így történik, azonban a technológia fejlődésével sokkal kényelmesebbé és rendszerezhetőbbé tehető a folyamat. Az időkönyvelő alkalmazások népszerűsége megnőtt az utóbbi évtizedben, hiszen ebből különféle következtetéseket lehet levonni, segít a tervezésben, a bérszámfejtőknek alapul szolgál.

Szakdolgozatom egy ilyen időkönyvelő rendszerről szól, ami képes az időkönyvelésre, felhasználó-projekt-időtartam összerendelésekből áll. A szoftver A Track it! nevet kapta, a cég igényeire lett szabva, nyitva hagyva a továbbfejlesztések ajtaját. Az üzleti tervezés a HR csapattal közösen zajlott, több körben egyeztettünk, hogy pontosan milyen funkciókra is van szükség a rendszerben. A technológiai tervezés és megvalósítás önálló munka keretében készült, a felhasználói tesztelés szintén a HR csapattal közösen történt. A rendszer egy webes felülettel rendelkezik, így könnyebbé téve mind a felhasználók, mind az menedzserek, adminok dolgát. Az oldalon keresztül nem csak időkönyvelési rekordot lehet felvenni és módosítani, hanem különféle kimutatások is kinyerhetők, az adat vizualizált megjelenítése is egy fontos szempont volt, ezek adják a projektek prezentációinak alapját.

A dolgozat fejezetei bemutatják a felhasznált technológiákat, a tervezés, implementáció és tesztelés folyamatát és eszközeit. Ezenkívül egy felhasználói kézikönyv is készült a rendszer használatához, ez képernyőképek segítségével kalauzol végig a rendszer funkcióin.

A jövőben várható a rendszer továbbfejlesztése, folyamatosan születnek új ötletek, hogy a manuális- és papírmunkát végül teljesen kiváltsa a rendszer.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.