Időmenedzsment alkalmazás megvalósítása Xamarin Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Benedek Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjaink felgyorsult világában a megfelelő időmenedzsment elengedhetetlenné vált. A mobileszközök térhódításával az igény az időmenedzsment jellegű alkalmazásokra növekszik. A felhasználói bázis folyamatosan keresi azokat az eszközöket, amikkel az idejüket könnyebben és gyorsabban tudják minőségi módon beosztani. Az időmenedzsment jellegű alkalmazások mobil platformra történő költözése szabadabb, és rugalmasabb tervezést teszi lehetővé a napi tevékenységek terén.

A Xamarin technológia egy keresztplatformos keretrendszer, mely .NET környezet alól teszi lehetővé Android, iOS, és UWP alkalmazások elkészítését.

A feladat egy Xamarin.Android technológiát használó időmenedzsment alkalmazás, és a hozzá tartozó backend megtervezése, elkészítése volt. A szoftver célja, hogy felhasználói számára kényelmes, és rugalmas lehetőségeket biztosítson a napi rutinjuk bevitelére. Továbbá a rendszernek a már rögzített tevékenységekből releváns statisztikák előállítására is képesnek kell lennie. A tervezés során hangsúlyos szempont volt a felhasználóbarát funkciók biztosítása.

A dolgozat a megvalósított funkciókon keresztül bemutatja a Xamarin.Android technológiát, annak használatát. Bemutatja a szoftver elkészítésének lépéseit, egészen a feladat elemzésétől kezdve a tesztelésig. A tervezői döntések, és az architektúra kiválasztása után az implementációs fázisban a főbb komponensek kerülnek bemutatásra, külön kitérve a kliensoldali alkalmazásra.

Az elkészült szoftver hatékonyan képes az időmenedzsment jellegű problémákat kezelni, segítségével a napi tevékenységek rögzíthetővé válnak. A statisztikai modul által kínált funkciókkal pedig olyan információk nyerhetők az elvégzett tevékenységekről, amikkel a felhasználó az időmenedzsmentjét hatékonyabbá teheti.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.