Időmenedzsment támogató alkalmazás fejlesztése mobil környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kelényi Imre
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az időmenedzsment és a tudatos életvezetés igénye napjainkban már nem csak a szakmai és a sportéletre jellemző, hanem egyre általánosabb szerepe van életünk minden területén. Felismerve azt a tényt, hogy életünk során az időnk a legértékesebb erőforrásunk, lehetőséget ad a számunkra, hogy hatékonyabban gazdálkodjuk vele, és tudatosabb döntések által használjuk fel.

A mobilplatformok fejlődése, a hordozható okos eszközök nyújtotta lehetőségek és kényelem új szintre emelték a felhasználóknak a mobil eszközeikkel való kapcsolatát. A mindennapi időkezelés támogatására készült különféle megoldások között vannak egyszerű feladat nyilvántartó appok és komplex, mobilkészülék szenzorok adataira támaszkodó sport tracker alkalmazások is.

Ezek a megoldások jellemzően reaktívan segítik a felhasználót a céljai megvalósításában, az egyes kialakított feladatlisták tárolásának és megvalósításának szintjén kapcsolódva be a felhasználó életébe. A feladatok ütemtervének kialakítása és folyamatos karbantartásának időigénye miatt azonban felvetődik az igény, hogy egy időkezelő szoftver a teljes kép figyelembe vételével, proaktívan viselkedjen, az ütemterv kialakításában is a felhasználó segítségére legyen. A felmerült igényre adott válasz a szakdolgozat témáját adó időmenedzsment támogató alkalmazás.

A tudatosabb és helyesebb időgazdálkodás szemlélete már a mobilszoftverfejlesztési projektek módszertanaiban is érezhető vált, a minőség iránti igény egyre jobban végigkíséri a termékfejlesztés egész folyamatát. A szoftver cégek és szoftverfejlesztő mérnökök egyre szélesedő körében az elkészült alkalmazások kódminőségének biztosítékaivá válnak az implementációt minél teljesebb mértékben lefedő, jól megtervezett tesztek.

Jelen munka az időkezelés módszertanának, az időkezelő mobilszoftverek általános funkcionalitásának, és az időkezelést a fentiek alapján új megközelítésben segítő alkalmazásnak a bemutatását tartalmazza. A dolgozatban kitérek a kódminőség tartást segítő tesztelési alapelvekre és az ezek alkalmazásával nyert gyakorlati tapasztalatokra is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.