Időpontfoglaló rendszer foglalási felületének kialakítása

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A Booked4.us egy már korábban megvalósított webes alkalmazás, mely online naptárat biztosít szolgáltatók és az ügyfeleik számára. Az alkalmazás lehetőséget biztosít az ügyfelek számára időpontokat böngészni és foglalni egy online felületen keresztül, míg a szolgáltató egy adminisztrációs felületen keresztül tudja kezelni a foglalással kapcsolatos feladatait.

A szakdolgozatomat a Danubius Informatika cégnél készítettem, ahol a feladatom a Booked4.us ügyféloldali foglalófelületének újraírása volt.

A szakdolgozat megkezdése előtt felhasználói visszajelzések alapján a foglalási folyamat élménye és a foglalási felület megjelenése teljesen újratervezésen esett át. Az így előálló felülettervek alapján kellett megvalósítani az ügyféloldali felületet.

A foglalófelület egy REST API-ra épülő, React segítségével megvalósított Single Page Application.

Dolgozatomban a foglalási folyamat egyes lépéseinek elkészítéséről, a fejlesztés közben felmerülő nehézségekről és döntésekről írok.

Az elkészült alkalmazás egy alapvető foglalási folyamatot tartalmaz. A jövőbeli terveim között szerepel egy konfigurálható folyamat megvalósítása, ami kiegészíthető újabb lépésekkel és az egyes lépések sorrendje megváltoztatható.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.