Impulzus-kimenetű fogyasztásmérő illesztése ZigBee hálózatra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Pilászy György
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A diplomadolgozat témája egy olyan mikrokontrolleres eszköz tervezése, amely egy impulzus kimenetű fogyasztás mérő jelének feldolgozására alkalmas - esetünkben ez egy impulzus kimenetű vízmennyiség mérő eszköz – és képes ZigBee rádió kommunikációs hálózaton keresztül elküldeni az adatokat egy központi adatgyűjtő egység részére, valamint ennek az adatgyűjtő számítógép szoftverének az elkészítése. Az eszköz fogadja az impulzus kimenetű fogyasztásmérő impulzusait, majd összegzi az adatokat és naponta továbbítja az adatgyűjtő számítógép felé ZigBee rádiós kommunikációt használva. A számítógépen levő szoftver fogadja az adatokat, amiket eltárol és visszamenőleg képes statisztikai adatok megjelenítésére és grafikonok készítésére.

Az első fejezet a ZigBee rádió kommunikációs hálózat felépítésével és működésével foglalkozik.

A második fejezet ismerteti a feladat részletes specifikációját és ismerteti a rendszertervet.

A harmadik fejezet ismerteti az egyes funkcionális blokkok szerepét, valamint az áramkör fontosabb meggondolásaival foglalkozik.

A negyedik fejezet ismerteti a mikrokontrollert működtető szoftver folyamatábráját, valamint ismerteti a felhasznált fejlesztőkörnyezeteket.

Az ötödik fejezet a berendezés, illetve az adatgyűjtő eszköz használati utasítását tartalmazza a bekötéstől kezdve az üzembe helyezésig.

A hatodik fejezet a számítógépes adatgyűjtő szoftver részletes használati útmutatóját tartalmazza.

Az adatlapok, a felhasznált irodalom, a berendezés kapcsolási rajza, a mikrokontrollert működtető program forráskódja, a számítógépes adatgyűjtő program, illetve e program forráskódja megtalálható a mellékelt CD-én.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.