Induktív aktuátor vezérlése és monitorozása autóipari környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Csorba Kristóf
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Mai, modern gépjárműveink egyre több elektronikai eszközt tartalmaznak. A személyautók mellett a haszonjárművekben is egyre több funkció ellátásáért felelnek elektronikus irányítású egységek, kényelmi funkcióktól egészen a biztonságkritikus feladatokig. Elektronikus vezérlőegységek irányítják a motort, az automata sebességváltót, a fékrendszert. A járművek különféle vezérlőinek összehangolásával olyan komplex funkciókat sikerült kifejleszteni, amelyek nélkülük elképzelhetetlenek lennének.

A Knorr-Bremse konszern a haszongépjárművek fékrendszereinek és vezérlőegységeinek egyik világszerte vezető beszállítója, hatalmas tapasztalattal rendelkezik az autóipari fejlesztések és gyártás terén. Diplomatervemet a Knorr-Bremse budapesti Kutatási és Fejlesztési Központjában készítettem, ahol egy új hibadetektálási eljárást fejlesztettem ki tehergépjárművek fékrendszeri vezérlőelektronikáihoz.

Dolgozatomban bemutatom az elkészült eljárást és annak kiértékelését. Az alapvető információk után kitérek a megvalósítás során tapasztalt nehézségekre, érdekességekre és az általam fejlesztett modul már meglévő környezetbe való integrálásának részleteire. A fejlesztés során több alkalommal merültek fel olyan változtatási javaslatok, amelyek túlmutatnak az eredeti feladaton, ezek is helyet kapnak a dolgozatban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.