Informatikai tanácsadó cég adattárházának kiépítése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

Diplomatervem célja egy informatikai tanácsadó cég adattárházának kiépítése. A feladatot az indokolta, hogy a tanácsadó cég részéről felmerült az igény adataik adattárházba szervezésére és azok felhasználására az üzleti döntéstámogatás területén.

A rendszer felhasználóinak igényeit és elvárásait figyelembe véve egy MySQL relációs adatbázison alapuló adattárházat építettem fel, ahol az áttöltéseket Bash script nyelven írt programok, SQL scriptek segítségével valósítják meg. A rendszert feltöltöttem az elvárt adatokkal és a folyamatos feltöltés a forrásrendszerből naponta megtörténik.

Kialakítottam a szükséges adatpiacokat, a felmerült riportozási követelményeknek megfelelően, lehetővé téve ezáltal az üzleti döntéstámogatáshoz szükséges adatok és riportok előállítását. A riportok megjelenítéséhez szükséges eszközök rendelkezésre állnak azokat teszteltem és alkalmaztam.

A megvalósított rendszer implementálását, tesztelését, javítását elvégeztem, működését a valós adatokon ellenőriztem. A munka eredményeképpen egy olyan fejlesztést valósítottam meg, amely alkalmas valós körülmények között, nagy tömegű adatállományokon való működtetésre és lehetőséget ad az üzleti folyamatok támogatására.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.