Infra vörös fényérzékeléssel működő vezetéknélküli szívritmus mérő

OData támogatás
Konzulens:
Fehér Gábor
Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék

Infravörös fényérzékeléssel működő vezeték-nélküli szívritmus mérő

A szakmai gyakorlatom keretében egy emberi pulzus mérésére alkalmas szenzor fejlesztésén dolgoztam. A szenzormodul vezeték nélküli alkalmazásra készült, így fontos szerepet játszott az alacsony elektromos fogyasztás. A szenzor egy mikrokontrollerhez kapcsolódik, mely a vezérlő jeleket szolgáltatja a szenzor működéséhez, valamint a mért kimenő jelet regisztrálja.

A mikrokontroller egy alacsony fogyasztású Bluetooth chipbe van integrálva, amely vezeték nélküli kapcsolaton keresztül egy központi vevő egységnek továbbítja a mért adatokat. Ez az egység nagyobb számítási kapacitással rendelkezik, így képes a mért biofizikai jellemzőkkel arányos jelek további feldolgozására.

A szakdolgozatom keretében elsősorban a mikrokontroller által történő mérések vezérlésével (indítás, befejezés, adatok tárolása és továbbítása stb.) foglalkozom, valamint elemzem a mikrokontrollerrel összekapcsolt eszköz fogyasztását és törekszem ennek csökkentésére.

További célok a szenzor és a központi egység közötti rádiós kapcsolat jelterjedés mérése, a kapcsolat zavarérzékenységének és az EMC kompatibilitás vizsgálata. Szakdolgozatom további témája egy a mért adatok kijelzésére alkalmas szoftver fejlesztése, mely az értékek grafikus megjelenítése céljából szükséges.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.