Infrasugaras és gőzfázisú ólommentes újraömlesztéses forrasztás technológiájának összehasonlítása flexibilis áramköri hordozókon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Géczy Attila
Elektronikai Technológia Tanszék

A flexibilis áramköri hordozók alkalmazása egyre elterjedtebb az elektronikai iparban. A rengeteg felhasználási lehetőség miatt érdemes vizsgálni, hogy milyen forrasztási technológiával érhető el a legjobb eredmény, illetve, hogy az adott technológia mennyire befolyásolja a forrasztási minőséget.

A szakdolgozatom során először az újraömlesztéses forrasztás technológiájával ismerkedtem meg, nagyobb hangsúlyt fektetve a gőzfázisú, illetve az infrasugaras forrasztásra. Tanulmányoztam a tanszéken található berendezések paramétereit, funkcióit, valamint működési elvüket. Majd a flexibilis áramköri lemezek szerkezetéről, felhasználási területeiről informálódtam.

Méréseim alapjául a tanszéken korábban elvégzett kísérletsorozat szolgált, mely során flexibilis hordozón megvalósított gőzfázisú forrasztás volt a vizsgálat célja. Miután megismertem a kísérletet, és tanulmányoztam a kapott eredményeket, saját kísérletet terveztem, mely során a gőzfázisú forrasztás mellett az infrasugaras forrasztás technológiáját is vizsgáltam flexibilis és hagyományos, FR4 típusú hordozó esetén.

A megvalósított forrasztási folyamatok során minden egyes lemez hőprofilját mértem és elemeztem, majd a létrejött forrasztott kötéseket vizsgáltam az elérhető vizsgálati módszerekkel, hogy minél megalapozottabb legyen a végső konklúzió.

Vizsgálataim során legfontosabb tapasztalatom, hogy flexibilis hordozók esetén mindenképp javasolt valamilyen merev alátámasztás alkalmazása, mert így jelentős javulás érhető el a kialakult forrasz minőségében. A forrasztásgátló lakk használata szintén célszerű, mivel így csökkenthető a pad lifting jelenség gyakorisága, javítva az általános minőséget. A kísérletek során nem tapasztaltam nagymértékű különbséget az alkalmazott technológiák függvényében, azonban voltak kisebb eltérések mind a hőprofilok, mind a létrejött kötések erősségének tekintetében. A későbbiekben mindenképp érdemes tovább tanulmányozni az alátámasztás okozta változásokat, definiálni az optimális alátámasztás méretét, illetve meghatározni a legelőnyösebb forrasztási technológiát flexibilis hordozó esetén.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.