Infúziós állomás automatizált tesztkörnyezetének bővítése a szoftverfrissítési kommunikációs interfészre nézve

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Bokor László
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A szakdolgozat munkám célja, hogy megvizsgáljam és verifikáljam egy részét, egy teljes infúziós munkaállomás és a kórházi hálózat közötti kommunikációnak.

A rendszeren belül lehetséges kommunikációs szcenráiók közül kifejezetten azokat vizsgáltam, amelyeket a szoftverfrissítéssel kapcsolatos specifikációk alapján valósítottak meg.

Az infúziós munkaállomáson belül minden eszköz egy közös protokollt használva kommunikál, amelyre az állomásban lévő eszközök szoftvereibe különböző applikációkat illesztettek. Egy kommunikációs szcenárióban mindig legalább két résztvevő van, melyeknek kell, hogy legyen közös applikációjuk, illetve a két résztvevő különböző szerepet tölt be a kommunikáció során így az alkalmazásra értelmezett, de szerepkörönként különböző szabályoknak is meg kell felelniük.

A szoftverfrissítésért felelős applikáció fogadó oldali szerepkörének szabályainak megfelelő teszt csoportba került tesztjeinek kiegészítését, javítását (a frissített szoftver specifikáció alapján) végeztem. Az így kapott teszteket fel kell készíteni több különböző, de azonos szerepkört betöltő eszközön való futtatás lehetőségére. A továbbiakban erre a lépésre generalizálásként hivatkozom.

Az így keletkezett teszteket, a már meglévő tesztelői keretrendszerben, a keretrendszerhez tartozó céleszközön is futtatjuk. Ha a tesztek futtatásának eredménye az összes bennük található elfogadási kritériumnak megfelel, akkor az ilyen módon validált teszteket leválaszthatjuk az eddig használt keretrendszerről. Majd olyan módon generalizáljuk, hogy ezek egy új (generalizált) keretrendszerben, az infúziós munkaállomás többi, hasonló szerepkört betölteni képes eszköz szoftvereivel szemben is futtathatóak legyenek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.