Ingatlan kereső szolgáltatás térképes információkkal

OData támogatás
Konzulens:
Paróczi Zsombor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt kap az ingatlanpiac, az építkezőktől kezdve az albérlőkön át egyre több szereplő kénytelen alaposan utánajárni az egyes lakásoknak, hogy az ismereteiket kibővíthessék. Mivel az ingatlanok árát nemcsak a méretük és állapotuk határozzák meg, hanem az azokat körülvevő közvetlen környékük is, ezért fontos, hogy ezeknek az információknak a birtokában legyünk.

Diplomamunkám célja ezért egy olyan webes alkalmazás elkészítése, amellyel egyszerűen felderíthetjük az ingatlanok böngészése során a közelben lévő szolgáltatásokat, ezzel megkönnyítve az érdeklődők döntéshozatalát.

A dolgozatom első fejezetében ismertetem a már meglévő ingatlanoldalak hiányosságait és a témám létjogosultságát. A következő részben több példán keresztül kitérek a térkép alapú információ kinyerés lehetőségeire.

A harmadik fejezetben áttekintem a webalkalmazás létrehozásához szükséges technológiai ismereteket, ezt követően pedig a tervezés menetét írom le, kitérve a funkcionális működésre illetve a felhasználó felület terveire egyaránt.

Bemutatom továbbá a fejlesztés lépéseit, amelyeket kódrészletekkel is kiegészítek a könnyebb érthetőség érdekében, illetve ahol szemléletesnek hat, ott különböző képernyőképeket is társítok a funkciók bemutatásához.

A hatodik fejezetben írok az alkalmazás tesztelésével kapcsolatos eredményekről, illetve a skálázási lehetőségekről.

Az utolsó fejezetben pedig összefoglalom a munkám, és említést teszek a további fejlesztési lehetőségekről is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.