Ingatlanértékesítést támogató, több hálózatot kezelni képes szoftver tervezése és fejlesztése webes környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Az internetet használó emberek száma a világ minden táján rohamos ütemben emelkedik. Az emberek manapság már nem csak a személyi számítógépeikkel, hanem okostelefonjaikkal, laptopjaikkal, táblagépeikkel és egyéb mobil készülékeikkel is böngészhetik a világhálót. Ezzel egy időben a felhasználói igények is átalakultak, a hagyományos szolgáltatások mellett megjelentek újak, melyekről idővel kiderült, hogy nagyon komoly sikerekre lettek predesztinálva. Ezek közé tartozik az e-kereskedelem is. Napjainkban már teljesen természetes, ha valaki könyvet, színházjegyet, vagy vacsorát rendel magának az interneten, de az e-kereskedelemre nem csak ebben az értelemben tekinthetünk. Hazai viszonylatban is nagyon sok olyan webes alkalmazást ismerünk, amelyek az ingatlanértékesítést hivatottak segíteni. Ezek többsége azonban csak a potenciális vásárlókat célozza meg, és egyfajta hirdetési felületként funkcionál.

Ezen gondolatmenet mentén jutottam el addig az ötletig, hogy egy olyan webes alkalmazást tervezzek és valósítsak meg, amely az ingatlanpiac másik oldalán álló szereplőknek, az értékesítőknek a munkáját támogatja. Egy olyan rendszert, amelynek segítségével az értékesítést végző ügynökök és az irodavezetők egyaránt naprakész információkat kaphatnak bárhol, bármikor, mindemellett pedig megkönnyíti a napi munkát, akár egy száz irodából álló hálózat számára is. Egy rendszert, amely az egész ingatlan eladási folyamathoz értéket ad hozzá, és a folyamat minden szereplője számára előnyös: az eladóknak és vásárlóknak, mert statisztikákat és friss információkat kapnak, az értékesítőknek, mert felgyorsítja mindennapi munkájukat, és az irodavezetőknek, illetve hálózat tulajdonosoknak, mert globális képet kaphatnak az irodák teljesítményéről.

A dolgozatomban tehát elsőként felmérem az ingatlanközvetítésben felmerülő igényeket, részletesen ismertetem a szoftver megtervezésének lépéseit az egyes funkciók átgondolásától kezdve egészen az adatbázisig, majd bemutatom a megvalósítás fázisait, értékelem a kapott eredményeket végül pedig javaslatokat teszek a rendszer továbbfejlesztésére vonatkozóan.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.