Ingatlannyilvántartó alkalmazás fejlesztése PHP platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az egyre jobban fejlődő és sebes léptekkel haladó világunkban nem elhanyagolható szempont, hogy új ismereteinket minél gyorsabban tudjuk rögzíteni, biztonságosan tárolni és hatékonyan feldolgozni. Egy ilyen feladat az ingatlanok, áruházi üzletsorok, kioszkok és automaták számítógépes nyilvántartása és menedzselése.

Egy ilyen rendszer működtetése rengeteg adat feldolgozását, karbantartását és mozgatását jelenti, amely komoly adminisztrációs problémát jelent. A nehézséget a nagyszámú rekord mellett az adatok sokszínűsége is növeli.

Ezzel a feladattal manapság rengeteg nagyobb, multinacionális vállalat is küzd, így cégünk, az AdiumSoft Kft. egy megoldással állt elő: egy olyan rendszer implementálása, amellyel könnyen követhetők a különböző áruházak területén található kiadott és kiadható ingatlanok adatai, ezáltal jelentősen megkönnyítve az ügyintézők és ügyvezetők mindennapi feladatait.

A rendszer implementálásához egy PHP alapú backendet és HyperText Markup Language/Cascading Style Sheet, JavaScript frontendet választott a cég. A nyilvántartás alapjául egy MySQL adatbázis szolgált. Fontos szempont volt, hogy a felhasználók egy egyszerűen kezelhető, böngészőből elérhető webes alkalmazást kapjanak, illetve hiba esetén gyorsan lehessen frissíteni, valamint könnyen modulonként lehessen a jövőben bővíteni. Mindezen feladatok elvégzése mellett természetesen célom volt az új platformok és az alkalmazott technológiák megismerése. A projekt végeztével bátran kijelenthetem, hogy ezeket a célokat sikeresen abszolváltam.

Összegzésképp elmondhatom, hogy rengeteget tanultam ebből a feladatból és a jövőben is szívesen dolgozok hasonló programok megvalósításán.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.