Ingatlanpiaci trendeket figyelő és előrejelző szolgáltatás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Nagy István
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az elektronikus ingatlanhirdetések jelentősége napról napra növekszik, ezt tanúsítja az interneten fellelhető hatalmas mennyiségű hirdetésállomány is. Ennek az óriási adatmennyiségnek a feldolgozása kiváló lehetőségeket teremt, ugyanakkor jelentős kihívás is egyben. Jelen szakdolgozatban egy olyan alkalmazást valósítok meg, amellyel képessé válhatunk feltárni ingatlanpiaci trendeket, illetve az alkalmazás segítségével lehetőségünk nyílik bizonyos paraméterek alapján előre jelezni az ingatlanok árát.

Az alkalmazás három fő komponensből áll. Az első rész feladata a később elkészülő szolgáltatások által használt ingatlanhirdetések összegyűjtése és tárolása. Ennek egy már korábban, hallgatói munkában megkezdett alkalmazás szolgál alapjául, ezt a megoldást fejlesztettem tovább, illetve automatizáltam. A második rész a trendek megjelenítéséhez szükséges szolgáltatásokat tartalmazza. Végül az utolsó komponens a megfelelő előrejelző modellekért felelős.

A szolgáltatások logikáját elsősorban a RadidMiner nevű adatbányászati eszköz segítségével valósítottam meg, míg a megjelenítéshez egy egyszerűbb szerver oldali Java alkalmazást készítettem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.