Instagram kliens készítse Windows Phone 8 platformra

OData támogatás
Konzulens:
Fekete Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Jelenleg körülbelül 1 milliárd okostelefon előfizető van világszerte, mely a mai telefoneladások több mint 50%-át teszik ki, a fejlődő országokat is beleértve. Napjainkban a mobiltelefonok hardveres képességei már egy alsókategóriás személyi számítógépével egyeznek meg, kamerák tekintetében pedig versenyképesek a legtöbb gyártó kompakt fényképezőgépével. Így egyre nagyobb teret nyer a telefonos fényképezés és a fényképmegosztó szolgáltatások, mint amilyen az Instagram is. 150 milliós havi felhasználó táborával az Instagram egyik leggyorsabban növekvő online közösségi oldal. A szolgáltatás népszerűségét jól jellemzi, hogy a Facebook 2012-ben közel egy milliárd dollárért vásárolta fel.

Ezen tényezők miatt döntöttem egy Instagram mobilalkalmazás készítése mellett jelen szakdolgozatom keretében. Azért esett a választásom a Microsoft mobil platformjára a Windows Phone 8-ra, mert viszonylag új és az asztali gépről már ismert fejlesztőbarát .NET keretrendszert vitték tovább a mobilplatformra is. Másrészt a felhasználói felület kialakításakor törekedtek a letisztultságra és intuitívvitásra.

A szakdolgozat célja egy olyan Windows Phone 8 alkalmazás készítése volt, mely használja az Instagram szolgáltatásait és épít a Nokia Imaging SDK által nyújtott lehetőségekre, szem előtt tartva a főbb dizájn elveket és fejlesztői megkötéseket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.