Integrált adatgyűjtő és megjelenítő rendszer megvalósítása webes környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Napjainkban az internet mind munkahelyünkön, mind otthonunkban fontos szerepet játszik. A mindennapokon meglátogatott weboldalak köre egyre csak bővül, így ezek esetleges felkutatása és egyenkénti felkeresése értékes időt vesz el az életünkből.

Ennek a problémának a megoldására készült a dolgozatban megalkotott rendszer, ami lehetőséget biztosít weboldalak lényegi tartalmának feldolgozására és megjelenítésére. A felhasználó a kategóriák vagy akár az egyes forrásoldalak kiválasztásával juthat hozzá egy helyen mindazon információhoz, ami érdeklődési körét kielégíti. A rendszer támogatja a regisztráció/bejelentkezés lehetőségét, így a kedvenc oldalait el is mentheti az autentikált felhasználó.

A közösségi hálók térhódításának egyik következménye, hogy annak integrálása az oldallal számos előnyt biztosít mind a weboldal készítőjének, mind a felhasználónak. A lehetőségek kihasználása érdekében a Facebook oldalon történő tartalommegosztás funkciójával, valamint Facebook fiókkal rendelkező felhasználó bejelentkeztetésével is kiegészítettem az alkalmazást.

A rendszer megalkotása után, azt teszteltem funkcionalitása és stabilitása szempontjából is, így megbizonyosodva helyes működéséről és megfelelő terhelhetőségéről.

A dolgozat végén összegeztem a már végrehajtott, de feladatkiírásban nem szereplő változtatásaimat, valamint olyan további módosítások lehetőségét, amellyel javítani lehetne a rendszer terhelhetőségén és a felhasználói élmény kielégítésén.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.