Integrált hajtás méretező program létrehozása

OData támogatás
Konzulens:
Farkas Balázs
Villamos Energetika Tanszék

A félév során egy 8-10 fős hallgatói projektben vettem részt, ahol a tesztekért felelős csapatot erősítettem. Az én feladatom volt egy olyan program létrehozása, ami képes valós adatok alapján statikus munkapontok paramétereinek számolására és egy hajtáslánc méretezésére.

A végső applikáció rendelkezik pár extra funkcióval is, de a leglényegesebb feladatok mind beépítésre kerültek. A felhasználó meghatározhat egy szellőző rendszert majd egy általa kívánt térfogatáramot, amiből a szoftver egy előre definiált (létező) ventilátorhoz munkapontot számol. Majd ehhez a ventilátor munkaponthoz ajánl motorokat.

További adatok megadásával (hálózati feszültség, kapcsolási frekvencia, stb…), valamint a kívánt motor kiválasztásával kiszámolhatunk egy valóságos munkapontot a motorhoz is. Valós eszközök felhasználásával az egész gépláncot megalkotja (transzformátor, egyenirányító, inverter valamint a motor) és kiszámolja a beállított munkaponttal járó villamos paramétereket (feszültségek, áramok, veszteségek, stb…)

Lehetőség van továbbá optimalizálási lehetőségek közül választani, valamint az adatok mentésére is. Ez utóbbi a projekt munka szempontjából nagyon fontos, hisz ezek az adatok bemenetként szolgálnak hallgatótársaim munkáinak számára.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.