Integrált leltári rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Asztalos Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A számítógépes technológiák fejlődésének és az új informatikai trendek terjedésének következménye, hogy egyre több területen cserélik le a régi, bejáratott módszereket új informatikai megoldásokra. Szakdolgozatom során egy könyvtári intézmény ezirányú törekvéseit segítő, helyi igényeket kielégítő leltárkezelő szoftvert készítettem.

Jelenleg a tárgyak excel táblázatokban vannak nyilvántartva, a leltározás teljes mértékben papíralapú folyamat, a végső összesítés manuális módszerekkel történik. Ez a gyakorlat nagy mértékben ki van téve a humán hibafaktornak. Munkám célja egy program megtervezése és megvalósítása, amely modernizálja a leltározás folyamatát, kiküszöböli a hibákat és az adatokat adatbázisban tárolja, elérésüket egy átlátható felhasználói felületen keresztül teszi lehetővé.

Az igényeket figyelembe véve kézenfekvő volt egy webes megoldás készítése, amely lehetővé teszi a felhasználók bejelentkezését és a funkciók jogkörökön alapuló elérését. Az implementálás Microsoft technológiák felhasználásával valósult meg. Alapul az ASP.NET MVC keretrendszer szolgál, az adatokat SQL Server tárolja. Az Entity Framework mediátor szerepet tölt be az alkalmazási és adatréteg között.

Jelen dokumentum rögzíti a végső megoldáshoz vezető lépéseket, bemutatja a helyi igényeket, részletezi a programmal szemben támasztott elvárásokat és betekintést nyújt a kivitelezés részleteibe.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.