Integrált vállalati munkaidő-nyilvántartó rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Budai Péter István
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Minden alvállalkozói munkával foglalkozó cég esetén fontos kérdés az ügyfél projektjén végzett tevékenységek pontos nyilvántartása számlázási és adminisztrációs okokból. Már egy kisméretű vállalatnál is fellép ezen adatok elektronikus bevitelének, tárolásának és lekérdezésének igénye, azonban a munkatársak és az ügyfelek gyarapodásával a probléma egyre égetőbbé válik. A feladat megoldására ellenben egy olyan rendszert használva, amely fölött rég eljárt az idő kontraproduktív munkát végzünk, sok esetben jelentősen megnövelve az adminisztrációs overhead-et a kollégák számára.

Jelen dokumentum célja egy ilyen feladatot ellátó alkalmazás létrejöttének bemutatása. Az alkalmazás elsősorban modern Java alapokra építkezve igyekszik kielégíteni a különböző felhasználók igényeit, megkönnyítve a mindennapokat az egyes céges rendszerek integrációja által.

Először röviden bemutatásra kerül a régi szoftver, amely mára megérett a cserére, majd az ebből tanultakból és kérdéskör körbejárásából fakadó üzleti követelmények kerülnek taglalásra. Ezt követi a tervezésről szóló fejezet a fontosabb architekturális illetve integrációs kérdésekkel, majd egy hosszabb fejezet a megvalósítási fázisról, arról, hogy az egyes technológiák hogyan kerültek felhasználásra a szoftverben, kitérve pár érdekes problémára. Végül, de nem utolsó sorban egy összefoglalás következik a teljes életciklusról, avagy hogyan jutott el az alkalmazás a tervezőasztalról az élesítésen át a tényleges éles üzemig. Legvégül pedig egy értékelés található különböző szemszögekből.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.