Intellgens világításkapcsoló tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A szakdolgozatom során egy intelligens világításszabályozási rendszer ember-gép kapcsolatáért felelős hardver- és szoftverarchitektúráját valósítom meg. Az intelligens világításkapcsoló célja, hogy az energiatakarékosság és az automatizálás miatt egyre bonyolódó világításszabályozási rendszer működésébe a lehető legkényelmesebb módon avatkozhasson be a felhasználó.

A feladatom egy olyan világításkapcsoló megoldást fejlesztése, amely több féle lehetőséget teremt az intelligens világításszabályozási rendszer működésének konfigurálására. Egy rövid azonosítási folyamat elvégzése után, a rendszer vezérelhető egy okostelefonos alkalmazás segítségével. Abban az esetben, ha a felhasználó nem rendelkezik a rendszer vezérlését lehetővé tevő „okos” eszközzel, a világításszabályozó rendszer vezérlését egy fali terminálon keresztül is elvégezheti.

A közvetlen felhasználói beavatkozáson kívül, a rendszert egy automatikus kényelmi funkcióval egészítem ki, amely a helyiségben elhelyezett jelenlét érzékelő jeleit felhasználva további energiát takarít meg, a felesleges bevilágítás redukálásával.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.