Intelligens beltéri világításszabályozási demonstrációs rendszer kiépítése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Napjainkban egyre elterjedtebbek a hálózatra kötött eszközök. Ezekre az irodalom az IoT (Internet of Things) kifejezést használja, aminek jelentése a dolgok internete. Az eszközök internetre csatlakoztatásával számtalan lehetőség nyílik környezetünk kényelmesebbé és hatékonyabbá tételére.

A diplomatervem során, az előző félévek alatt fejlesztett kísérleti világításszabályozási rendszert kiegészítő intelligens világítási funkciók meghatározásával, specifikációjával, és megvalósításával foglalkoztam. Létrehoztam egy olyan szerver alapú elosztott keretrendszert, amelyben a specifikált intelligens funkciókat implementáltam.

A dolgozat első fejezeteiben a meglévő rendszer felépítését tanulmányozom. Ezt követően a rendszer kiegészítésének tervezésével foglalkozom. A meghatározott feladatokat felbontom kisebb részekre, megfogalmazom a velük szemben támasztott követelményeket. A követelmények alapján megtervezem az adott részeket, majd implementálás és a tesztelés folyamatát mutatom be. Bemutatom a munkám eredményét és végül javaslatokat teszek az elkészített funkciók továbbfejlesztését illetően.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.