Intelligens bevásárlólista fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Gódor Győző
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Napjainkban rengeteg helyfüggő szolgáltatásokon alapuló szoftver jelenik meg, azonban még nem készült olyan egységes bevásárlólistákat kezelő alkalmazás, melynek segítségével a vásárolt termékek helyét térképen is megtekinthetjuk és lehetőség van a bevásárlásainkhoz útvonalat szerkeszteni, automatikus lehet útvonalat generálni, ezen szoftver hiánya végett készült a szakdolgozat.

A szakdolgozatomban egy rövid történelmi áttekintést teszek a pozíciófüggő szolgáltatások fejlődéséről egészen az 1970-es évektől napjainkig, majd felsorakoztatom a ma ismertebb és használatos beltéri helyfüggő megoldásokat a IEEE által 802.11 néven szabványosított vezeték nélküli technológiák alapjára, a WLAN technológiára koncentrálva. Végigtekintem a legfontosabb pozíciófüggő szolgáltatásokkal kapcsolatos fogalmakat, bemutatom a használati lehetőségeket.

Bemutatom a szoftver rendszertervét, a tesztadatok átvitelére szolgáló szerverprogramot. A szerver és kliens közötti egyszerű kommunikációs protokoll XML alapú. A kliens-felület megtervezésének lépései során kitérek a szoftver mögötti logika ismertetésére, majd összegzem a fejlesztés során tapasztaltakat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.