Intelligens épület felügyeleti rendszer tervezése mirokontrollerrel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Szabolcs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a számítógépek elterjedésének köszönhetően nagyfokú automatizálás érhető el egyre több területen. Ennek, és a kedvező áron kapható elektronikai építőelemeknek köszönhetően elérhetővé vált biztonsági rendszerek építése otthoni felhasználásra.

Munkámban egy ilyen rendszer tervezését mutatom be. A mozgásérzékelő modulok PIR szenzorokkal vannak felszerelve, melyek az alacsony fogyasztásuknak köszönhetően el tudnak működni ceruza elemekről. Ennek az egységnek a mozgásérzékelésen kívül még feladata a központtól kapott utasítások alapján figyelmeztető jelzések adása.

A központi modul tartja a kapcsolatot az előbb említett szenzorokkal és a felhasználó számára lehetővé teszi a rendszer átkonfigurálását (előzetes hitelesítéssel).

Egy Ethernetes fejlesztőpanelen keresztül érhető el a rendszer az Internetről. Ennek fő célja a távfelügyelet megvalósítása, de ezen kívül időszinkronizálást is végez.

A különálló egységek egymással vezeték nélküli modulon keresztül kommunikálnak. Bemutatásra kerül az ehhez készült szoftver, és az alkalmazásban előforduló üzenetváltások.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.