Intelligens épület felügyeleti rendszer tervezése mirokontrollerrel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Szabolcs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Hogyan képzeli el a saját házát 5-10-20 év múlva? Automatikus lekapcsolnak a lámpái? Képes befolyásolni a szoba hőmérsékletét csupán a hangjával? Szól a hűtője, hogy elfogyott a tej? Napjainkra, az okos házak, épületek, elérhetővé váltak. Az intelligens eszközök megbízhatóak, konfigurálhatóak és az áruk is egyre kedvezőbb.

Az elsődleges célom, az volt, hogy létrehozzak egy olyan készüléket mely képes vezérelni lámpákat. Az eszközöm képes mérni a fényerőt és szabályozni a fényt. Így biztosítja az állandó fényességet. Az eszköz két nyomtatott áramköri lemezből áll, az egyik a méréseket végzi, míg a másik a vezérlésért felel. A két NYÁK rádió frekvenciás jelekkel kommunikál.

Emellett, kérdőíves felmérést végeztem, amiből konzekvenciákat vontam le. Szeretném elérni, hogy az okos otthonok elterjedjenek. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy kiderítsem, hogy az emberek miért nem vásárolnak okos eszközöket. Először, megkeresem az okokat, majd megoldásokat találok a problémákra.

A projekt nagyon összetett, mert egyfelől egy tervezési feladat, másfelől pedig egy interakció átlagos emberekkel és a két dolog folyamatos befolyással van egymásra.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.