Intelligens fali aljzat tervezése mikrokontrollerrel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Szabolcs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Úgy gondolom, hogy fontos ismerni az elektromos eszközöknek a fogyasztását, mert tudatos választással és használattal energiát spórolhatunk, ezért úgy döntöttem, hogy intelligens fali aljzatot készítek. Mivel relét is tartalmaz, ezért fizikai kapcsolat nélkül teszi lehetővé a csatlakoztatott eszköz (lámpa, mikrohullámú sütő, vízforraló stb.) vezérlését.

A diplomamunkám bemutatja a megvalósítás folyamatát. Először a rendszertervet készítettem el (az alkalmazás a személyi számítógépen fut, a vezeték nélküli kommunikáció Bluetooth valósítja meg). A következő a hardver megvalósítása, melyet a blokk diagrammal kezdtem, majd az alkatrészek kiválasztása, kapcsolási rajz végül a nyomtatott huzalozású lemez elkészítése szerepel. Ezek után a modulok élesztése, konfigurálása, majd a kliens oldali alkalmazás van bemutatva.

Az utolsó fejezetekben a teszteléseim eredményei, az éves munkám értékelése és néhány továbbfejlesztési lehetőség (intelligens otthonba illesztés, mobil applikáció stb.) van ismertetve.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.