Intelligens ház szimulálása Jason platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Dobrowiecki Tadeusz Pawel
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A feladat egy intelligens házat szimulálni. Egyre szélesebb körben és egyre olcsóbban érhetőek el az okos-eszközök, így növekvő trend ezek használata mindennapjainkban, beleértve az otthonainkat is. Ezen okos eszközök önmagukban is sokat tudnak segíteni a lakók kényelme és/vagy biztonsága érdekében, de még többet, ha együttműködnek. Ez azt jelenti, hogy ezen eszközöknek egymással és akár a lakókkal is kommunikálniuk kell valamilyen formában.

Az általam elkészített program feladata, hogy egy ilyen okos-eszközöket használó ház működése számítógépen szimulálható legyen, nyomon követhető lehessen azok működése, érzékeléseik és egymással vagy a lakóval történő kommunikációik. Erre azért van szükség, mert egy ilyen rendszer teljes értékű fizikai felépítése költséges és időigényes lehet, továbbá éles helyzetben egy hiba a lakóra nézve komoly kellemetlenségeket vagy akár sérülést okozhat.

A programot az Önálló Labor tárgyam keretei között elkészült programra alapozva kellett elkészíteni JASON platformon, azt további JAVA osztályokkal kiegészítve.

Szakdolgozatomban ezen szimulációs program elkészítését mutatom be, annak tesztelését és lehetséges továbbfejlesztési lehetőségeit is bemutatva.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.