Intelligens irodai ellátórendszer tervezése és építése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Fehér Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A szakdolgozatom témája egy intelligens irodai ellátórendszer megtervezése és implementálása, amely képes kiszolgálni egy iroda vagy egy üzem dolgozóit, ellátva őket a megfelelő egyéni védőfelszereléssel, illetve irodaszerekkel, de ezek mellett akár a szokásos funkciókat is ellátva snack-ekkel, üdítőkkel. A rendszer az egyes felhasználókat RFID-s (Radio Frequency Identification) belépőkártyák segítségével azonosítja, amely egyike a legelterjedtebb munkahelyi azonosító megoldásoknak.

Az automata működése nyomon követhető egy online adminisztrációs felületről, illetve innen menedzselhetőek egyes funkciók is, például a felhasználok jogosultságainak kezelése, vagy az egyes termékekből rendelkezésre álló készletek megtekintése.

A dolgozatomban bemutatom a különféle automaták kifejlődésének a történetét, illetve kitérek néhány konkrét termékre, mind a professzionális mind az otthoni készítésű eszközök közül, amelyek hasonlóak a feladatomhoz. Ezután bemutatom az automaták technikai jellemzőit, kitérve az egyes főbb komponensekre, és a megvalósításuknál elterjedt technológiákra.

Az így megismert megoldások, technológiák felhasználásával megterveztem és megvalósítottam egy saját intelligens ellátóautomata alapját képező rendszert. Végül ennek a bemutatása mellett kitérek a projekt lehetséges jövőbeni felhasználási, bővítési lehetőségeire.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.