Intelligens mérésadatgyűjtő kártya tervezése Zynq SoC-cal

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Koller István
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A szakdolgozat témája egy korábbi diplomaterv keretében elkészült PCIe/104 ipari formafaktorú mérésadatgyűjtő kártya terveire épül. Az új kártyán a Spartan6 FPGA chip helyett Zynq XC7Z030 SoC kerül felhasználásra, amely jelenleg egyedi a piacon. A Xilinx olyan chipet tervezett, amelyben egy tokon belül megtalálható mind a processzor egység, mind a programozható logika. A kettő az egyben chip mérete ugyanakkora, mint az előző tervben használt FPGA mérete, azonban a programozható logika celláinak száma közel háromszor annyi, amely jóval több feladatmegvalósítást tesz lehetővé.

Az egyedülálló chippel újratervezett mérésadatgyűjtő kártya standalone működésre képes. Az eszköz ethernet vonalon keresztül távolról elérhető, így a mért adatok bármikor lekérhetőek. A mérési adatokat lehetőségünk van micro SD kártyára menteni. Fejlesztési célokból a kártyán USB 2.0 port is elérhető. A kártya önálló működéséhez lehetőségünk van micro SD kártyáról vagy etherneten keresztüli bootolásra.

A feladat: az új Zynq chip feltérképezése és a kapcsolási rajz, valamint a nyomtatott áramköri tervek elkészítése a Mentor Graphics Expedition Enterprise tervezői környezet segítségével.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.