Intelligens otthon alkalmazások fejlesztése Microsoft Kinect v2 segítségével

OData támogatás
Konzulens:
Kertész Zsolt László
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Napjainkban a számítógép egyre inkább az otthon integráns részévé válik. Az automatizálás felé növekvő igénynek, folyamatosan fejlődő érzékelőknek, és a számos automatizálható kapcsolónak, eszköznek, háztartási gépnek köszönhetően az intelligens otthon fogalma elérhetővé vált.

Az intelligens otthon új kényelmi és kisegítő funkciók segítségével veheti le a terhet a vállunkról.

A szakdolgozatban egy intelligens otthon vezérlésére szolgáló alkalmazás fejlesztését, valamint az intelligens otthon koncepciójának megértéséhez szükséges ismereteket mutattam be. Megismerkedtem a Windows Store alkalmazások fejlesztésével Windows 8.1 rendszerre, kutatást végeztem a Windows 10 Insider Preview képességeivel kapcsolatban, alapos ismereteket szereztem a Microsoft Kinect for Windows 2.0 SDK-val, valamint magával a szenzorral kapcsolatban.

Az alkalmazást C# nyelven írtam, Windows Store 8.1 alkalmazásként. Az alkalmazás a Kinect szenzor használatával arcfelismerés segítségével azonosítja a felhasználót, majd letölti a hozzá tartozó elektronikus leveleit, valamint alapszintű hangparancs-alapú vezérlés támogatással rendelkezik.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.