Intelligens otthoni vezérlés megvalósítása vezeték nélküli technológiával

OData támogatás
Konzulens:
Moldován István
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Azért kezdtem el foglalkozni intelligens otthoni vezérléssel, mert egyre nagyobb igényt látok az emberekben az iránt, hogy otthonukat költség- és energiahatékony módon tudják kialakítani és fenntartani. Erre az igényre született válaszként egy olyan okos rendszer megvalósításának ötlete, mely megoldást nyújt a fentebb említett problémákra illetve ezen túlmenően új, eddig nem létező funkciókkal is segíti az emberek életét.

Dolgozatomban kitekintek a már meglévő megoldásokra és a szóba jövő vezeték nélküli kommunikációt biztosító protokollokra. Sorra veszem, hogy milyen funkciók hiányoznak egy hagyományos otthoni vezérlésből, és ennek alapján specifikálom a saját rendszeremet. Ezután bemutatom a saját rendszerem tervét, végül tesztelem a megvalósított vezérlő rendszert.

Az általam megvalósított intelligens otthoni vezérlés képes az otthonok erőforrásainak gazdaságos felhasználására, kényelmi vagy akár biztonsági feladatok ellátására, utólag is könnyű telepíthetőség mellett. Könnyen és egyszerűen bővíthető rendszer lévén, a későbbi esetleges piacra lépés esetén megoldásomat átlagos középosztálybelieknek szánom, akiknek fontos a rendszer árának rövid időn belüli megtérülése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.