Intelligens prioritás plafon ütemező implementálása

OData támogatás
Konzulens:
Naszály Gábor
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Az autóiparban napjainkban használt elektronikus eszközök és a rajtuk futó szoftverek elérték azt a bonyolultsági szintet, amely mellett megbízható, biztonságkritikus, és kellőképpen robosztus rendszert, célszerű egységes szabvány alapján építeni. Az AUTOSAR pont egy ilyen szabványrendszer, mely teljes szoftverarchitektúrát nyújt autóipari alkalmazások számára. A mikrocsipek fejlődése mind órajelben, mind pedig az alkalmazott magok számában, lehetőséget nyújtanak egyre bonyolultabb és erőforrásigényesebb szoftverek készítésére. Ezen lehetőségek kihasználására az AUTOSAR szabvány magában foglal egy beágyazott operációs rendszert is, amely az OSEK OS-re épül.

A szakdolgozatomban használt ütemező algoritmus az AUTOSAR szabvány 4.0.3-as verzióját implementáló operációs rendszerhez készült.

Dolgozatomban ki fogok térni az AUTOSAR szabvány bemutatására, a benne használt operációs rendszerre és az általa használt ütemezési algoritmusra. Továbbá a jelen dolgozatot olvasó részletes betekintést nyerhet az általam alkalmazott ütemezési algoritmus működésébe, kitérek előnyeire, hátrányaira és összevetem a többi már meglévő technológiával.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.