Intelligens rendszerek integrációja egészségügyi mérőrendszerrel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az Internet egyre gyorsuló terjedésével párhuzamosan egyre több eszköz válik intelligenssé. A dolgozat egy olyan alkalmazás tervezését, és fejlesztését mutatja be, amely egy már meglévő egészségügyi mérőrendszert képessé tesz ezen intelligens rendszerekkel való integrálódásra, és szolgáltatásaiknak kihasználására.

Az okos eszközöknek a csatlakozás képességén kívül fontos tulajdonsága, hogy a világ bizonyos, számukra fontos paramétereit mérik, és tárolják. Az eszközök képességeit lehetőség van olyan módon alkalmazni, hogy a rendszer által végzett mérés alanyának környezetére vonatkozó információk gyűjtésére használjuk fel őket. Ilyen módon környezeti adatokat gyűjtő szenzorokat lehet létre hozni, ezek különlegesek, mégpedig attól, hogy nem kell új szenzorra beruházni, mivel a meglévő intelligens rendszerek, és eszközök érzékelőit használja fel a mérések elvégzéséhez.

Dolgozatomban megoldást keresek arra, hogy milyen módon lehet olyan felépítésű alkalmazást tervezni, amely könnyen bővíthető új eszközökkel való kommunikációval, így biztosítva a minél szélesebb integrációt.

Vizsgálom továbbá azt is, hogy milyen tervezési döntésekkel biztosítható az, hogy a már működő rendszer újabb komponenssel való bővítése esetén az új alkalmazás integrációja minél kisebb változtatásokat igényeljen a rendszer részéről.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.