Intelligens villamos fogyasztásmérő berendezés kommunikációs moduljának fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Szabolcs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az első félév folyamán megismertem a wireless M-bus szabványát, működését, helyét a modern mérőórák rendszerében.Tanulmányoztam a Prolan ProMTEC készülék felépítését, működését, a modulillesztés módját és a rendszert, melynek részeként fogják használni.

Felkutattam és megismertem az alkalmazható alkatrészeket, modulokat és kiválasztottam, hogy milyen módon és milyen alkatrészeket felhsználva érdemes nekikezdeni ennek a fejlesztésnek, illetve a folytatáshoz is felvázoltam néhány lehetőséget.

A második félévben elkészítettem az M-bus modult, tesztprogramokat írtam hozzá és előkészítettem azt a gyártásra. A munkám során megtanultam használni az OrCAD áramkötervező rendszert, a Keil µVision programfejlesztő környezetet és megismerkedtem az RF technika alapjaival is.

A dolgozatom az intelligens mérőórák és mérőóra-rendszerek általános bemutatásával indul, majd bemutatja az M-bus szabványt és összehasonlítja a ZigBee-vel. A következő fejezetben a Prolan Smart Energy rendszert mutatja be, különös tekintettel a PromTEC-re. Az ötödik részben a modul lehetséges komponenseiről ír, majd a megvalósítási lehetőségekről. Az utolsó fejezetben leírja a megvalósítás menetét.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.