Intenzív osztályon, szoros vércukor szabályozás alatt álló betegek terápiás adatainak központi adattároló, elemző és megjelenítő rendszere

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szlávecz Ákos
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Az intenzív osztályon kezelt betegeknél a stressz okozta inzulinrezisztencia komoly problémát jelent. A beteg állapota a kialakuló magas vércukorszint miatt súlyosbodhat. A vércukorszintet szabályozni kell.

A szabályzás validált modellek és protokollok segítségével, informatikai támogatással történik. A STAR (Stochastic Targeted) protokoll egy szoros vércukor szabályozásra létrehozott validált protokoll, melynek Adriod platformra elkészített implementációját a világon több kórházban használják.

Segítségével az ápolók a szabályzáshoz orvosilag elfogadható ajánlásokat kapnak. Az alkalmazás a kiválasztott kezelést egyúttal naplózza is, így az adatok visszanézhetők, elemezhetők.

A szakdolgozat keretein belül ezeknek az adatoknak egy központi szerveren való gyűjtésére megjelenítésére készítettem egy szerver-kliens alkalmazást.

Betekintést nyerünk a szoros vércukor szabályozás menetébe. Megnézzük, hogy a gépi támogatás milyen előnyökkel jár és mennyire fontos. Bemutatásra kerül a szabályozás egy konkrét megvalósítása. Bemutatom a feladat keretében megvalósított adatgyűjtő és megjelenítő szolgáltatást. Szó lesz a célra használható technológiai eszközökről, választásuk okáról. Végezetül pedig a fejlesztés további irányvonaláról.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.