Interaktív aláíráshitelesítési frontend Silverlight platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az emberek aláírással történő azonosítása egy régóta használatos, mára már széles körben elterjedt módszer, és mivel a különböző pénzügyi és jogi intézmények többsége épít a használatára, elengedhetetlenné vált, hogy a hamis aláírásokat hatékonyan lehessen szűrni.

Ebben nyújt segítséget a számítógépes aláíráshitelesítés, melynek két fő változata, az on-line és az off-line módszerek közül, a szakdolgozat az off-line esettel foglalkozik. A sokszor statikus aláírás-felismerésként is emlegetett módszer lényege, hogy eredetiség ellenőrzés során csak az aláírások digitalizált képei állnak rendelkezésre és a hitelesítő rendszer kizárólag ezen képek alapján kell döntsön a vizsgált minta hamis voltával kapcsolatban.

A szakdolgozat egy olyan Silverlight alapú webes felület elkészítését tárgyalja, amely egy már meglévő aláíráshitelesítéső modult egy webszolgáltatás keretein belül használva ellenőrzi a számára megadott aláírások eredetiségét. A hitelesítés folyamata során a felhasználó kiválaszt néhány aláírást a saját adatbázisából vagy a felkínált minták közül, ezeket ellenőrizteti és az eredményt jelentés formájában kapja kézhez.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.