Interaktív közösségi receptkönyv alkalmazás fejlesztése android platformra

OData támogatás
Konzulens:
Kaszó Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Egy piacképes, okoseszközökre fejlesztett közösségi alkalmazás létrehozása szakmai szempontból három főbb feladatból tevődik össze. Először létre kell hozni, ki kell fejleszteni a készülékeken futó kliensszoftvert. Emellett megfelelően fel kell konfigurálni egy webszervert, amely szervergépén található a központi adatbázis az alkalmazáshoz. A harmadik feladat pedig, megoldani a két fél kommunikációját egymással, hogy az alkalmazás használható legyen.

Az említett feladatok megoldásával biztosítottá válnak a technikai feltételek egy ilyen alkalmazás létrehozásához. A piacképessé tételhez viszont felhasználóbaráttá kell alakítani a kliensszoftvert, ügyelni kell a kommunikáció biztonságossá tételére, valamint ezek mellett több szempontot is figyelembe kell venni.

A diplomaterv célja az alkalmazás megvalósítása során végzett munka dokumentálása. Tartalmaz egy bevezetést és elméleti összefoglalást a fejlesztés során használt technológiák bemutatásához, és a szoftver komponenseinek bemutatását. Emellett részletezi a szükséges lépések elvégzését, a megvalósítás folyamatát, a fejlesztés alatt előjövő esetleges problémákat, valamint ezek megoldását.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.