Interaktív közösségi trendfigyelő webalkalmazás fejlesztése React keretrendszerrel

OData támogatás
Konzulens:
Jánoky László Viktor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mai felgyorsult világban egyre nehezebb lépést tartani azzal, hogy mi történik körülöttünk. Az internet meghódította az egész Földet és beférkőzött az emberek mindennapjaiba, aminek következtében nem csak egyre több információ jut el hozzánk, hanem mi magunk is egyre több adatot generálunk közösségi médián való jelenlétünkkel, illetve kereséseinkkel. A földrajzi elhelyezkedés azonban továbbra is nagy jelentőséggel bír, így célszerű lehet az ilyen jellegű adatok térképen történő szemléltetése.

A dolgozat célja, hogy egy erre a feladatra használható felhasználói felület megtervezését, elkészítés és tesztelését bemutassa, de ehhez először felvázolja, hogy jelenleg milyen adatforrások érhetőek el a trendek és beszédtémák megfigyelésére, illetve ezek milyen megoldásokkal illusztrálhatók egy térképen.

A dolgozatból kiderül, hogy ezeknek az információknak a beszerzése nem egyszerű, de korlátozott keretek között megoldható, valamint az is, hogy a modern térképplatformok rendkívül jól használhatóak adatvizualizációra. A főbb fejezetek ismertetnek egy React és Redux alapokra helyezett kliensoldali alkalmazást és annak architektúráját, amely igyekszik a fenti feladatot ellátni, amellett, hogy eközben megfelel a modern weboldalakkal szemben állított elvárásoknak.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.