Interaktív multimédia alkalmazás fejlesztése Windows Phone 7 platformra

OData támogatás
Konzulens:
Fekete Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozat célkitűzése egy interaktív hírolvasó alkalmazás készítése Windows Phone 7 platformra. A kliens elsődleges feladata, hogy a mobil weboldalak alapvető hiányosságait kiküszöbölve, a hírek gyors és kényelmes olvasását tegye lehetővé.

A jelenlegi tartalomszolgáltatók közül számos már rendelkezik saját natív alkalmazással, de a funkcionalitásuk nem teljesíti teljes egészében a felhasználói követelményeket. Annak érdekében, hogy a kliens többet nyújtson a már meglévő alkalmazásoknál, többek között interaktív tartalmak kezelésére is felkészítettem. A mentés és az offline funkció bevezetésével a tartalmak nincsenek állandó internet eléréshez kötve. A cikkek interaktív tartalmakat tartalmazhatnak, amik a felhasználói élményt növelik. Ilyenek a cikkbe épülő galériák, képek és videók.

A mobil kliens korlátozott erőforrásai figyelembevételével került megtervezésre az alkalmazás, amit a szerver oldal is a lehetőségeihez mérten támogat. Az adatok JSON formátumban kérhetőek le, ami kevesebb adatforgalmat, és gyorsabb feldolgozhatóságot garantál. Az esetleges teljesítmény igényes számításokat a szerver végzi el, ilyen például a képek konvertálása és tömörítése. A kliens a lehető legkevesebb erőforrás használata mellett nyújt magas felhasználói élményt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.