Interaktív oktatást támogató keretrendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban egyre elterjedtebbek a hordozható elektronikus eszközök, amelyek hozzáférhetőek bármely korosztály számára. Ezeket az eszközöket számos területen lehet alkalmazni, az egyik ilyen terület az oktatás. Az oktatási intézmények egyre jobban nyitnak az új technológiák felé. Az eszközök már valamennyi intézményben rendelkezésre állnak, viszont kevés olyan alkalmazás van, ami segítséget nyújt az óra alatti munkában.

A célom egy olyan alkalmazás elkészítése volt, amely segítségével a tanóra alatti munkát segíthetem. Jelen dolgozat bemutatja egy olyan alkalmazás fejlesztését, amely segítséget nyújt az előadóknak azzal, hogy az előadásaikat érdekesebben tudhassák megtartani és valamilyen módon visszacsatolást kaphassanak a hallgatóktól.

Az alkalmazásom két részből áll. Egyrészt egy webalkalmazásból, ami elsősorban a tanárok számára készül, itt végezhetők el a tantárgyakhoz, tanórákhoz kapcsolódó adminisztrációs feladatok, és itt került megvalósításra az egyedi prezentációs rendszer, ami segítségével vezérlehetőek a hallgatók eszközei.

Az alkalmazás másik része egy mobil kliens, ami segítségével a hallgatók interakcióban léphetnek az előadóval, és amivel az előadó irányítani tudja a prezentációt.

A webalkalmazás Microsoft technológiákra épül, SQL Server adatbázis kezelőt használ, ami felett egy ASP.NET MVC alkalmazás fut.

A mobil kliens iOS és Android platformra is elkészült, melynek én az Androidos oldalán dolgoztam. Az Android a legelterjedtebb mobilplatform jelenleg, emiatt elengedhetetlen, hogy egy sikeres mobilalkalmazás támogassa a platformot.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.