Interaktív oktatóplatform fejlesztése ASP.NET alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Balássy György Miklós
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Összefoglaló

A szakdolgozatomban egy interaktív webes oktatóplatform megtervezését, és a verstanulás tematikájára specializáltan annak megvalósítását mutatom be. Az alkalmazást ASP.Net platformon, C# nyelven valósítottam meg, azon belül is az MVC keretrendszert használva.

A dolgozatban több tanulást segítő weboldalt megvizsgálok, amelynek során leginkább a tanulást segítő funkciókat elemzem. Kiemelten foglalkozom azokkal a weboldalakkal, amelyek tanulást segítő módszerei az alkalmazásom ötletét adták, és amelyeket felhasználtam a platform tervezése és az alkalmazás megvalósítása során.

A dolgozat magját az oktatóplatform tervei és az alkalmazás tervezési lépéseinek bemutatása képezi. A tervek közlése során középpontba helyezem a kiválasztott tanulási módszernek, a szövegkihagyáson alapuló technikának a leírását. Az implementált alkalmazásban ezt a módszert alkalmazom versoktatásra, így a weboldalakon különböző verseket lehet kiválasztani megtanulásra, amelyekből véletlenszerűen kimaradnak egyes szövegrészletek. A felhasználó ezeket a szövegrészeket tölti ki, majd az alkalmazás kiértékeli annak eredményét. Az alkalmazás a felhasználók eredményeiről statisztikákat gyűjt, és azokat az új eredményekkel azonnal frissíti, így motiválva a felhasználókat a további tanulásra.

Az oktatási módszer a tesztek alapján hatékonynak bizonyult, segítségével a tesztalanyok könnyen sajátítottak el verseket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.