Interaktív útikönyv fejlesztése .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az okostelefonok és tabletek elterjedése az utóbbi években többek között az utazási szokásokra is hatottak. A digitális eszközök segítségével naprakész és interaktív információk, valamint térképi támogatás állhatnak a turisták rendelkezésre. Ezek viszont külön-külön alkalmazások formájában érhetőek el sok esetben.

Az integrált, turista specifikus alkalmazások fejlesztését azonban egyre modernebb technológiai megoldások is segítik. Ilyen megoldás a Microsoft Windows Phone operációs rendszer, mellyel a fejlesztők közel egységes módon fejleszthetnek különböző típusú, Windows alapú hordozható eszközökre. Az utazás tervezésekor pedig egy asztali kliens révén juthat előzetes információhoz a felhasználó.

A diplomaterv során elkészítettem egy interaktív útikönyvet megvalósító szerver alkalmazást, mely a Microsoft Azure felhőszolgáltatását használja. Itt található egy megvalósított Windows Communication Foundation réteg is, mely a különböző kliensek számára egységesen biztosítja az adatok elérését. A felhasználók számára két megjelenítési réteget implementáltam, egy Windows Presentation Foundation alapú és egy Windows Phone klienssel is kiolvashatóak, kezelhetőek a különböző információk.

Dolgozatomban bemutatom az alkalmazások elkészítésének menetét, a főbb architekturális döntéseket, illetve egy-két különlegesebb funkciónak, úgy, mint a felhasználó-kezelésnek, vagy a több nyelv támogatásának a megvalósítását.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.