Interface kapcsolat kiépítése BoschSoft és SAP vállalatirányítási rendszerek között

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kósa Zsuzsanna Mária
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Napjainkban már integrált vállalatirányítási rendszereket használnak a cégek, vannak olyanok, melyek maguknak fejlesztenek ilyen rendszert, mint például a Robert Bosch Kft. Olyan cégek is léteznek, akik egy kész vállalatirányítási szoftvert vesznek meg, ilyen például a Johnsons Controls, Inc. Az utóbb említett nagyvállalatnál SAP rendszert használnak. Azon cégek, akik egy kész vállalatirányítási rendszer csomagot vásárolnak meg, telepítéskor testre kell szabatni, vagyis a vállalat igényeire kell igazítani a standard szoftvert, ezt a folyamatot hívják a vállalatirányítási rendszer bevezetésének.

A különböző fejlesztésű rendszereknek tudniuk kell egymással kommunikálni, azaz adatokat cserélni egymással emberi közreműködés nélkül. Erre az adatcserére léteznek szabványos formátumok, protokollok, mint például az EDI protokoll, ami két vállalatirányítási rendszer közötti elektronikus és automatikus adatátvitelre használható.

Szakdolgozatom alkalmával egy olyan feladatot oldottam meg, melynél két különböző vállalatirányítási rendszer között kellett EDI alapú kommunikációt kiépíteni. Az ehhez a kapcsolathoz tartozó interfészt készítettem el, ami a két rendszer kommunikáció kiépítését teszi lehetővé. Az EDI interfész felel az adatok szabvány szerinti küldéséért, fogadásáért, illetve az adatok átalakításáért.

A rendszerfejlesztésnek köszönhetően már nemcsak vállalaton belüli folyamatok vannak integrálva a rendszerbe, hanem két vállalatot összekötő folyamat is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.